Den sista jävla sången

 
Jag fann mig själv stående i en svettig och öldrickande grupp individer (många flintskalliga sådana?) och insåg att det inte bara är jag som uppfostrats av Jocke Berg och resten av gänget på scen. Det var inte bara mina läppar som ljudade samma ord som från högtalarna, det var inte bara jag som var sorgsen/fascinerad/överkörd/lycklig. Det hela var så intimt och häftigt, och jag är fortfarande i CHOCK. Var det verkligen sista sången? 
 
 
Sedan jag var elva år gammal har pappa och jag sjungit till Isola-plattan i bilen, skrikit lite extra högt på "de jävlarna tog oss en efter eeen" och lusläst pamfletterna inuti cd-fodralen för att lära oss varenda ord utantill. Kent har alltid varit som en länk mellan mig och så otroligt många grejer, och nu helt plötsligt – borta?
 
 
Jag återkommer en dag då jag inte jobbat tio timmar och försökt hantera att Kent is no more. Herrå
 
0 kommentarer

mamma

 
 
Är inte min kära mor vacker, jo. Här sitter vi med öppet köksfönster och filosoferar, varje centimeter av min lilla kropp är dödstrött. Imorgon står alarmet på noll fem femtio, det känns lite smått övermänskligt men jag tycker trots allt att det äger att få andas lite morgonluft och sedan få öppna cafét i egen takt. Vilket jag för övrigt klarar alldeles på egen hand numera, applåder till mig. Ber till alla gudar jag känner till att det regnar imorgon, så att bakisfrukostmänniskorna inte blir för många. 
 
Nu ska jag umgås med min familj, inser att jag kommer sakna allt som har med hemmahuset att göra när jag väl är iväg. Det är inte långt kvar nu.
 
0 kommentarer

nitton:nitton

 
Jag har haft sådana söndagskänslor hela dagen, kanske beror det på regnet och all mysighet folk utstrålat idag. Jag vet inte. Idag har jag hasat runt på cafét som vanligt i alla fall, varit rätt lugnt vilket matchade mitt jäspiga humör väldigt fint. Smågrejat lite hit och dit, småpratat lite här och där. Promenerade hem i regnet sedan, glömde mina hörlurar så lyssnade på regnet och gnisslet från spårvagnarna, rätt mysigt. Har landat hemma på min köksstol nu, katten har krupit upp i knät och vi lyssnar i kapp lite musik. 
1 kommentar