nuet är konstigt

 
Idag har jag totalt hängivit mina timmar åt Lena Andersson och en av hennes böcker, kanske istället för åt min älskade mor vars speciella dag det är idag. Jag har lyckats bli lite sjuk och ynklig vilket betyder att jag gått in i egoistmolnet av 'stackars lilla mig' och därför läst trehundra sidor om olycklig kärlek istället för att inse att jag har fina människor och saker runt omkring mig. Men så är det ibland hörni, och jag behövde ta denna dag off från verkligheten eftersom kommande veckor känns som alla tänkbara synonymer till orden "episkt" och "kaotiskt".
 
Inom loppet av tio dagar kommer jag att ha varit på bal, sett majoriteten av mina vänner ta studenten, varit på Håkan-konserten på Ullevi, själv vinkat bye bye till gymnasiet – men även till min bästa kompis som drar ifrån mig till varmare breddgrader och äventyr redan dagen efter. Det känns som att livet stått still så länge nu, och helt plötsligt händer ALLT på samma gång. Jag tror inte att någon av oss inser vad vi håller på med
 
 
Denna bild på Ingrid får symbolisera vårt greppande efter förståelse
0 kommentarer

VAD ÄR TID

Om nio dagar tar jag studenten och för några dagar sedan hade jag mitt allra sista prov. Kan ju själv inte inse vikten av detta, så rätt svårt för mig att skriva här hur saker o ting är just nu. Allt bara händer. Tiden är en sådan jäkla sjuk grej. Vad har jag ens gjort de senaste veckorna? De senaste månaderna?
För cirkus 30 dagar sedan var det Valborg och vi var lite sugna på att dansa, så Eskil o jag blev upphämtade av en skum liten röd bil med dimmiga rutor där Klara råkade sitta vid ratten. Och så var Ingrid och Daniel där också. Vi åkte till Klara för att äta middag, dricka vin och tjöta, vilket var jättejättemysigt. Sedan traskade vi till Röda Sten för att gå på technoklubb, vilket också var najs.
 
 
Helgen därefter fick Eskil och jag nog av Göteborg, som är en rätt konstant känsla nu för tiden i och för sig, och åkte till hans lilla lantställe där vi flydde verkligheten i fyra dagar. Det var det bästa vi kunde gjort, och så tajmade vi de där få dagarna som Sverige fick värme. BÄST
 
 
Blir alldeles gråtfärdig av tanken på hur mycket jag älskar att vara ledig. Och innan vi drog till ledigheten och lyckan självt (alltså lantstället) hängde jag en solig onsdagskväll med Carin och käkade lyxpizza och drack tjeckisk öl, samt jobbade på mitt nya jobb dagen efter. Roliga grejor händer alltså.
 
 
Veckan efter var knasig. Det var så kallad svensk värmebölja, så allas ben lyste i takt med solen och helt plötsligt var Göteborg en glad stad för första gången på sex månader. Vi var för det mesta inlåsta i skolanoch avverkade de sista glädjedödande grejerna innan studenten. Fick kippa mycket efter luft och lycka i och med den outhärdliga skoltröttheten som tagit över oss alla. Katten har det fint i alla fall.
 
 
Fredag den trettonde hade våra rockstjärnekompisar i proggbandet Skamvrån releasekalas för sin allra första EP (!!) på Jazzhuset. Inledde med att öla/äta tacos med Ingrid, Daniel och Isak på 2a lång, gled vidare till någons veranda där majoriteten av ansiktena var nya och så drack vi lite vin. Tillslut hamnade vi på Jazzhuset och tror ingen gick därifrån utan att ha dansat röven av sig.
 
Veckorna efter var överlevnadsmode på och vi bockade av skolgrej efter skolgrej tills de försvann helt nu i onsdags. Jag hann jobba några jobbpass också, vilket var himla roligt, älskar känslan av att klara av saker man först var helt ny på. Har också hunnit tröttna på öl, vilket är något som måste ändras på.
 
puss o kram
0 kommentarer

Aldrig mera matte

 
Hahaha! Gissa vad! Vi har äntligen skrivit vårt allra sista prov på Rudebecks och det ska firas konstant resten av veckan/månaden/året/livet. 
 
Idag har vädret haft PMS och likaså vi, men nu är vi äntligen redo för student=frihet. Sitter här och njuter. Och vet ni vad, i helgen jobbade jag mina första långpass på mitt nya jobb. Det var kalasnajs. Så sväng förbi Linné i sommar så ska jag göra lite bagels o kaffe åt er, I'm a pro. Inte alls, men snart så. 
 
Nu ska jag äta mat, njuta och åka longboard kanske.... oo... pusshej! 
1 kommentar