Måndag

 
 
Jag måste sluta skriva om hur jag mår och att jag är sjuk och så vidare hela tiden, haha. Känns som att det är de enda jag bloggat om de senaste dagarna. Men när man inte mår bra är det liksom det enda man kan fokusera på! Och jag var alltså tvungen att stanna hemma idag också, har dock mått bättre idag så det känns skönt. Eftersom det imorgon är skolans insparksfest (som ska bli så roliiiiigt.) Vi är taggade, haha. Och då vill jag verkligen må bra och inte behöva tänka på huvudvärk eller feber, nej imorgon vill jag bara ha roligt. Och jag har saknat klassen de här dagarna jag inte träffat dem!!! 
 
Imorgon har vi bara två lektioner - gympa och matte, sedan slutar vi. Då ska jag hem direkt och vila så mycket jag kan (måste ta vara på varje lugn stund så att denna äckliga förkylning inte blir värre!!!) Sedan ska jag göra mig i ordning inför kvällen, för att sedan åka och träffa några girlfriends från klassen innan vi drar vidare senare under kvällen mot Kontiki där insparken kommer att hållas. Hoppas att kvällen blir lika bra som jag tror den kommer bli.
 
Godnatt
0 kommentarer

2 answers // Ballet

Två av Ninas frågor om balett, och hur man gör med olika saker som nybörjare.
 
Vad har du på dig när du tränar balett?
 
Den traditionella 'outfiten' på en balettklass är ungefär samma på varenda skola i hela världen. Och det tycker jag verkligen att man ska köra på om man vill se proffsig ut. Enligt mig ser det väldigt oseriöst ut om man dansar balett i typ t-shirt och träningsbyxor liksom. A big no no på det!!!
Så det man har på sig är:
- Trikåer/strumpbyxor. Antingen vita, rosa eller hudfärgade.
- Dansdräkt. Detta är det viktigaste plagget! Köp någon du trivs i och som är skön, självklart ska den ju vara snygg också. Jag älskar dräket med öppna ryggar. Men det viktigaste är att den är skön på alla sätt och vis, jag brukar alltid röra mig så mycket det går i provrummet eftersom det är just det du ska kunna göra i din dansdräkt. Om du ska köpa din allra första dräkt tycker jag att du ska köra på en svart, eftersom den kan du matcha till allt och det är den mest traditionella färgen. Men på vissa skolor vill de ha en viss "uniform" och då kan färgerna variera. 
( - Om du vill kan du köpa en tunn kjol, det kan vara skönt ibland och jag har ofta på mig det. )
( - Du kan även ha ett par shorts, alltså hotpants typ. Men det trivs dock inte jag i så bra. )
 
Det viktiga är att du har på dig det du känner dig bekväm i!
 
 
 
Var handlar du kläder, skor och sådant någonstans?
 
Det är väldigt olika!! Om du bor i Göteborg finns det en affär som heter Dansbutiken, och som ligger i Vasastan. Den är väldigt liten, men så himla mysig och personlig. Där kan du få hjälp med det mesta som är relaterat till dansskor och kläder. Dock tycker jag att det är rätt dyrt där, jag har fått fel grejer och beställningar har tagit över ett halvår att få och de har inte särskilt brett ubud. Så det senaste året har jag beställt alla mina danskläder och grejer på olika hemsidor. Och jag har blivit såå nöjd varje gång! HÄR är min favvis.
Men jag köpte ju även med mig en del dansgrejer nu när jag var i Paris.
Dock så ser jag alltid till att köpa skor i butik, iallafall tåskor, eftersom jag vill testa olika märken och då är det superviktigt att kunna prova dem först. 
 
1 kommentar

Q // A

Q // Hej! Hittade din blogg av en slump och blev väldigt inspirerad eftersom jag nämligen tänkt börja i balett. Tänkte bara fråga om du kanske skulle kunna skriva ett inlägg om vad man ska tänka på angående nybörjare i balett och om klädsel? Hur länge har du dansat balett och var? Vad har du på dig när du tränar balett? Var handlar du kläder, skor och sånt någonstans? Vad är det som är så bra med balett? :) Vad är dina framtidsdrömmar, ska du satsa på baletten? Kan hitta på hur många frågor som helst ;) Vill veta allt om balett!
 
A // Heej! Gud vad glad jag blev när jag såg din kommentar, taaack så mycket! Får man fråga hur du hittade min blogg då? Och det är bara att fortsätta fråga :) Men vad härligt att du tänkt börja träna världens grymmaste konstart!!! Och självklart ska jag svara på alla dina frågor, det tycker jag bara är superkul! Men jag tänkte att det blir både roligare och bättre om jag sprider ut det i olika inlägg, eftersom det blir så himla mastigt om alla svar hamnar i samma inlägg. Så håll utkik!!!
 
Kraaam
 
 
0 kommentarer